Цветанов се закани на Алексей Петров с обвинение в съда до дни

dennews.bg
22.02.2011
размер на текста:

До няколко дни срещу Алексей Петров ще бъде внесено обвинение в съда. Това обяви вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, съобщава vesti.bg

Цветанов е изразил мнение, че много от убийствата е можело да бъдат предотвратени, ако не е било допуснато срастването на организираната престъпност с политическите партии.

Цветанов е припомнил пред журналисти днес, че ако в началото на демокрацията не е имало срастване на СИК с БСП и на ВИС със СДС, е щяло да има реална борба с организираната престъпност.
"И днес нямаше да говорим за механизъм за оценка за страната ни във връзка с борбата с организираната престъпност и корупцията".
Вътрешният министър се обърна към представителите на останалите партии, които сега си позволавят да дават оценка на дейността на правителството на ГЕРБ и МВР, както и към тези, които са управлявали страната в последните 18 години:
"Нека да направят равносметка - какво имаха те, какво направиха те, и когато дават оценка, да правят съпоставка и с техния период на управление. Какво направиха всички тези правителства по фалиралите банки, които дадоха мотив за извършване на поръчкови убийства.Някой казва ли го това, някой говори ли за тези разследвания? Колко бяха повдигнатите обвинения? Никой не се сеща за българските граждани, които загубиха своите спестявания от фалирането на тези банки, каза още Цветанов.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети