40 кучета и шест котки под скалпела на „Четири лапи” в Бобов дол

Десислава Панайотова-Янкова
21.02.2011
размер на текста:

40 кучета и шест котки са били кастрирани от специалисти на международната организация „Четири лапи” за шест дни в Бобов дол. Това е обобщението от съвместния проект на общината и организацията, което направи управителят на общинското предприятие „Чистота, озеленяване и благоустройство” Мая Спасова за dennews.bg.
Кампанията за контрол на популацията на бездомните кучета и котки продължи от 14 до 19 февруари, като екипите на „Четири лапи” освен в града са работили и по селата по подадени от местните кметове сигнали.
Последната акция на „Четири лапи” в Бобов дол беше преди година. „Получихме одобрението на специалистите, защото през годината ние успяхме да кастрираме около 100 кучета. Контролът ще продължи и в бъдеще, но за момента изчакваме малките да поодраснат, за да бъде безопасна кастрацията им”, обясни още Спасова. 100-те операции са извършени от ветеринарен лекар, който работи на граждански договор към общинското предприятие.
Интересно е, че в рамките на кампанията от миналата седмица са се включили и собственици на кучета и една котка, които са пожелали домашните им любимци да бъдат кастрирани безплатно от екипите на „Четири лапи”.
 

Най-четено

Темите от "Бобов дол"

Етикети