Георги Първанов изказа синовно уважение към столетница от с. Цървище

Десислава Панайотова-Янкова
21.02.2011
размер на текста:

Голямата фамилия се събра за 100-годишнината на баба Митра.

Президентът Георги Първанов изказа „синовното си уважение” към баба Митра Велкова от кочериновското село Цървище за нейната 100-годишнина. Поздравителният адрес от администрацията на държавния глава е подписан лично от Първанов и с него той пожелава на баба Митра здраве и бодър дух.
За юбилея на столетницата пък Общински съвет-Кочериново отпусна от бюджета си 100 лв. Първият официален гост, който прекрачи прага на фамилната къща на Велкови в една от отдалечените махали на Цървище, беше селският кмет Костадин Радински. С червени рози в ръка и млечен шоколад той пожела на баба Митра още дълги години живот.
„Помня баба Митра от младини. Много работлива, добра и подредена жена. Невероятна домакиня, винаги беше спокойна и усмихната. Това може би я запази толкова години”, каза Радински.
По-късно към празничната маса, която събра разпръсналата се в три области фамилия, се присъедини и кметът на община Кочериново Костадин Катин.

Повече вижте в рубриката Общество: www.dennews.bg/news/2011/2/21/1431-100godishninata-na-baba-mitra-subra-na-trapeza-rodnini-ot-tri-oblasti
 

Най-четено

Темите от "Кочериново"

Етикети