Служители на ДАНС и МВР се издънили на детектора на лъжата за СРС-та

dennews.bg
21.02.2011
размер на текста:

Служители на ДАНС и МВР са се издънили на детектора на лъжата, на който се били подложени заради изтичане на информация от СРС-та, съобщава дир бг, цитирайки вътрешния министър Цветан Цветанов. Полиграфско изследване е показало, че двамата има съпричастност изтичането на записи, направени чрез СРС-та.
Агентът от ДАНС е работил по прослушване на разговорите в реално време, т. нар. Акаунт."Има подозрения за изнасяне на информация и към служител на Специализираната дирекция за оперативно-технически операции (СДОТО) към МВР в Добрич, който няма необходимата подготовка и е проявил немарливо отношение, за което ще се насрочи дисциплинарна проверка", казал е още Цветанов. До момента нямало доказателства, че е свързан със скандала с изтеклите записи, а само, че е предоставил паролата си на други служители, които така са получили достъп до информацията, събрана със СРС-та, и сам прослушвал такива разговори.

Оказва се, че двамата служители, провалили се детектора на лъжата, не се познават. Всички останали техни колеги, които бяха подложени на теста заради прякото им отношение към използваните СРС-та, са минали успешно през изследването, уточнява БГНЕС.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети