Трагедия в дома на братята Джайковци от Дупница противопоставя версиите на полицията и майка им

47-год. Валери е в Пирогов с пукнат череп и опасност за живота, брат му Пламен е в ареста като извършител на побоя

dennews.bg
21.02.2011
размер на текста:

73.годишната Гюла Начева не може да спре сълзите си заради трагедията, сполетяла семейството й. Снимки: dennews.bg

Трагедия разиграла се снощи в дома на двамата братя Валери и Пламен Начеви от Дупница, известни повече като Джайковците, противопоставя версията на полицията и тази на 73-годишната им майка Гюла Начева.
47-годишният дупничанин Валери Начев е бил приет късно снощи в „Пирогов” с пукнат череп и опасност за живота. След преглед в спешния център в Дупница, мнението на невролозите и реаниматорите било, че Валери трябва спешно да бъде закаран за столицата.
Според информацията от полицията Валери е пострадал, след като е бил ударен при скандал с тухла по главата от по-големия си брат Пламен, който все още е в ареста на местното управление за 24 часа. www.dennews.bg/news/2011/2/21/1429-51godishen-dupnichanin-e-v-aresta-za-poboi

От перваза на този прозорец се откъснала тухлата, според майката на двамата братя. 

Срещу тази версия днес застана 73-годишната майка на двамата братя Гюлка, която е категорична, че става въпрос за нелеп инцидент. Големият й син според нея не е ударил Валери с тухлата по главата, а тя се отлепила и паднала върху пострадалия, след като Пламен се облегнал на перваза на прозореца.
Драмата се разиграла снощи около 20 часа в къщата на фамилия Начеви, където живеят двамата братя и майка им.
По-малкият син Валери се качил мъртво пиян при майка си и както всеки път, когато посягал към чашката, заформил скандал. Като чул това, дошъл по-големия му брат Пламен и го помилил да престане и да слезе в своя апартамент, за да си почине и изтрезнее.
„Валери е много лош в пиянство, ако не счупи нещо или не удари някой, не може да седне спокойно. Затова брат му се качи и го помоли да престане с разправиите и да излезе. Понеже Валери е по-слабичък и дребен, послуша брат си и излезе, но продължи да вика срещу нас долу на двора. Тогава Пламен отвори прозореца и се облегна на перваза, за да му направи отново забележка. Тогава от тежестта на ръката му една от тухлите се откърти и падна върху главата на Валери.

Валери бил до колата, когато тухлата се стоварила на главата му.

Това е всичко, двамата не са се докосвали даже, и не е вярно това, което са казали от полицията, че Пламен е ударил брат си. И двамата аз съм ги раждала, мои деца са си и не знам дали ще мога да преживея това”, през сълзи обясняваше днес 73-годишната Гюла.

Когато майката изтичала на двора, за да види сина си и да му помогне, той се обърнал към ней с думите: "Бегай оттука, ти не си ми майка"
Обяснението на майката на Валери и Пламен за нелепия инцидент бе, че наскоро сменили дограмата и трябвало да се пренареждат тухлите на перваза. Според Гюла откъртената тухла не е била добре залепена.
На въпрос дали Валери е посягал да я бие, тя обясни уклончиво, че е майка и всичко може да прости. 
И двамата братя не са семейни, Валери държи сервиз в дома си за ремонт на автомобили, а брат му Пламен е международен шофьор. Баща йм Димитър починал преди 18 години и оттогава те живеят с майка си.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети