Димитър Ганчев оглави Местната инциативна група в Бобов дол

Десислава Панайотова-Янкова
02.02.2011
размер на текста:

Снимка: Пресцентър община Бобов дол

Общинският съветник Димитър Ганчев оглави Управитения съвет на Местната инициативна група (МИГ) „Разметаница”, която беше учредена на събрание между представители на местната власт, бизнеса и населението на община Бобов дол.
Сдружението с нестопанска цел и бъдещата му дейност се финансира от спечелен от община Бобов дол проект по Оперативна програма „Развитие на селските райони” към Министерство на земеделието и храните.
Основната цел на МИГ е разработването на стратегия за местно развитие както и проекти на земеделски производители, неправителствени организации и частни лица.
Финансовата помощ за работата на сдружението е 160 000 лв., а утвърждаваните в последствие проекти, които могат да бъдат в сферата на земеделието, дребния бизнес, екологията, благоустройството и други, ще бъдат на стойност от 10 до 100 000 евро за всеки.
В Управителния съвет на МИГ влизат още кметът на Бобов дол Грети Алексова и общинският съветник Иван Георгиев. По двама са представителите на бизнес квотата и гражданската квота.
Сега предстои регистрация на сдружението в съда, а МИГ трябва да се утвърди и от земеделското министерство и Разплащателната агенция.
Предвижда се създаването на стратегия за развитие на общината, като след приемането й ще бъде улеснено прокарването на проектите.
 

Най-четено

Темите от "Бобов дол"

Етикети