Голмайсторът на Левски Гара Дембеле получи 8 месеца условна присъда

dennews.bg
02.02.2011
размер на текста:

Снимка: Actualno.com

Голмайсторът на "Левски" Гара Дембеле получи условна присъда от 8 месеца с 3-годишен изпитателен срок, съобщава БГНЕС.
На днешното заседание от Софийския районен съд нападателят на сините бе признат за виновен в това, че на 3-и декември миналата година съзнателно е представил пред пътни полицаи подправена шофьорска книжка на неговото име и контролен талон, като е застанал зад волана с концентрация на алкохол в кръвта от 1, 64 промила. Това бе причината фубтолистът да остане в ареста.
Софийският районен съд постанови лишаването на Дембеле от право да управлява автомобила си за срок от 9 месеца. Освен това, нападателят ще трябва да плати и съдебните разноски в размер на 418,75 лв., както и 120 лв. на преводачката си.
Пред съда днес Дембеле обяснил, че иначе има шофьорска книжка, която му е издадена в Мали, но в момента се намирала във Франция. Пред журналисти адвокатът на футболиста обяснил, че присъдата няма да бъде обжалвана, но това допълнително ще бъде обсъдено с ръководството на Левски. Адвокат Констанин Симеонов обяснл още, че собственикът на отбора Тодор Батков и треньорския щаб на Левски са били на мнение, че с днешното заседание на съда трябва да се сложи край на процеса.
До днешното заседание се стигна, след като на 12-и януари магистратите не приеха постигнатото между прокуратурата и Дембеле споразумение за 6-месечна условна присъда с 3-годишен изпитателен срок. Тогава съдията по делото Иво Хинов прецени, че с оглед на провинението тази санкция не е достатъчна с оглед на провинението на футболиста и поиска пробация с обществено полезна дейност, в рамките на изпитателния срок. Прокуратурата се съласи с допълнителното наказание, но адвокатът на Гара - Константин Сименов не се съгласи, като обясни, че Дембеле е чужденец и не може да му се наложи пробация. Това бе причината преписката отново да бъде върната в прокуратурата отново се зае със случая.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети