Съдов хирург дава рамо на общинската болница в Дупница

dennews.bg
18.02.2011
размер на текста:

Д-р Таушански е спокоен за бъдещето на общинската болница. Снимка: dennews.bg

Съдов хирург ще даде рамо на общинската болница в Дупница, за да стане възможно сключването на договор със Здравната каса за по-голям брой клинични пътеки. Управителят на болницата д-р Любомир Ташански е назначил със заповед благоевградския лекар д-р Васил Попов, който от 1-и март започва работа на пълен работен ден. Д-р Попов вече беше назначаван в общинската болница в Дупница, но миналата година напусна.
Назначаването на д-р Попов е третото в рамките на два месеца. Преди него управителя на общинската болница сключи договор с д-р Исаков и д-р Гурков. В края на миналата година бе назначен и д-р Поромински.
Потърсихме за коментар днес управителя на общинската болница в Дупница д-р Любомир Таушански заради създалото се напрежение сред жителите на града за бъдещето на здравното заведение. То бе провокирано след оповестена среща в кабинета на председателя на Общинския съвет Явор Тодоров, на която шефа на Районната здравна каса д-р Попниколов и колегата му от РЦЗ д-р Кознички изразиха сериозни опасения, че съществуването на общинската болница е под въпрос заради липсата на сертификати да лабораториите по микробиология и патоанатомия. В отговор д-р Таушански обясни, че има още време до изтичане на крайния срок, който е 23-и февруари и всичко е въпрос на оформяне на документите и тяхното доокомплектоване. Таушански обясни още, че дори и да не стане това, то има възможност общинската болница да сключи договор с външни лаборатории и да бъде сключен договор със Здравната каса.
Днес д-р Таушански обяви, че бъдещето на болницата в Дупница не е застрашено и в никакъв случай не може да става въпрос за падане нивото на компетентност или съкращаване на персонал.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети