Бойко пусна Йовчев от ДАНС, иска да остане в службите

DenNews.bg
17.02.2011
размер на текста:

Цветлин Йовчев Снимка:БГНЕС

Оставката на шефа на ДАНС Цветлин Йовчев, която той депозира вчера е била подписана от премиера Бойко Борисов днес. Йовчев става изкупителна жертва на скандала с изтеклите СРС-та, който се вихри от близо два месеца.
„Не може така безотговорно да се допусне изтичане на информация и най-вече тази информация да не отиде към надлежните органи“, заяви днес Борисов, цитиран от dnes.bg.
По думите на премиера качествата на Цветлин Йовчев като експерт и агент са изключителни, но това не е достатъчно, за да ръководи ДАНС.
„За да бъдеш началник, трябват и още качества – да можеш да контролираш подчинените си и когато се захващаш с една работа, да я докараш докрай и да я контролираш, така че да има смисъл това, което си започнал“, смята Борисов.
До момента все още не е категорично ясно от коя служба са изтекли СРС-тата – от ДАНС или от специализираната дирекция към МВР – ДОТО, но депутати от парламентарната комисия за контрол на ДАНС вече коментираха, че процедурите в агенцията са спазвани и няма основания да се смята, че течът е от там.
Днес той каза още, че е дал време на Цветлин Йовчев да ползва отпуската си, а след това се надява той „да приеме предложенията, които съм му направил, и ще остане да работи със нас“.
Все още не е ясно кой ще наследи Йовчев като шеф на агенцията.
Междувременно премиера присъства на представянето на новата група БОРКОР, която ще се настани в бившата сграда на министерството на бедствията и авариите на Емел Етем.
БОРКОР се създава за противодействие на корупционните практики у нас.
Ексшефът на ДАНС Петко Сертов, който при представянето на БОРКОР седна отдясно на министър - председателя, му благодари за поканата, изтъквайки, че ще е удоволствие да работи с другите двама шефове в групата - бившият депутат от СДС и екскмет на Русе Елеонора Николова, каято заедно със Сертов ще е зам.шеф и бившия директор на НСБОП и НСО ген. Румен Миланов, който оглавява новата структура.

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети