US кореспондентка на Си Би Ес изнасилена и бита в Египет

DenNews.bg
16.02.2011
размер на текста:

Логан минути преди да бъде завлечена от тълпата в Египет. Снимка: reuters

Военният кореспондент на телевизия Си Би Ес Лара Логан е била брутално изнасилена и бита, докато отразявала еуфорията на протестиращите в Египет след оттеглянето на президента Хосни Мубарак. Това съобщиха от Си Би Ес. Логан вече се намира в болница в САЩ, където се възстановява.
Нападението над 39-годишната Логан станало докато тя била на централния площад Тахрир в Кайро в петък, деня, когато Мубарак подаде оставка. Тълпата я повлякла и я отделила от екипа й, информира БГНЕС.
"Тя и екипът й, както и охранителите им бяха обградени от опасни лица по време на празненството. Ставало дума за група от около 200 души, изпаднали в крайна еуфория. Те успели да отделят журналистката от екипа й", съобщава телевизията. Логан била "обградена и подложена на брутална и продължителна сексуална агресия и побой преди да бъде спасена от група жени и двадесетина египетски войници", се казва още в комюникето. Лара Логан е родена в Южна Африка. Отразяваше конфликтите в Ирак и в Афганистан и се превърна в един от най-известните военни кореспонденти. През 2006 г. тя стана ръководителка на регионалните кореспонденти на Си Би Ес Нюз.
Най-малко 140 журналисти са станали жертва при отразяването на протестите в Египет от 30 януари насам, съобщи Комитетът за защита на журналистите в Ню Йорк, уточнява АФП, цитирана от БГНЕС.
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети