Незатворен прозорец пуснал крадците в дома на бизнесмена от Бобов дол

DenNews.bg
16.02.2011
размер на текста:

Обраната къща на семейство Огнянови. Снимка: dennews.bg

Крадците обрали дома на автотърговеца от Бобов дол Огнян Огнянов са проникнали в къщата през незатворен прозорец на първия етаж. Това са първите заключения на полицията по случая, обявени днес от пресцентъра на ОДП-Кюстендил.
Както вчера писахме от дома на Огнян Огнянов вечерта на 14 февруари бяха откраднати близо 50 000 лв. от метален сейф.
Заключенията на полицията се базират на липсата на каквито и да било следи от взломяване на дограмата на прозореца, за които и съпругата на Огнянов-Марияна обясни пред екипа ни вчера.
Кражбата е извършена във времето само от два часа, докато семейството е било на гости на близки в съседно село. Въпреки краткото време обирджиите успели да разбият сейфа, да претършуват всеки шкаф и скрин в дома, както и да приготвят за изнасяне техника, която все пак не успели да вземат със себе си. След като се прибрали от гостуването Огнянови заварили прозорец на първия етаж на къщата си широко отворен, а покъщината разхвърляна из целия дом.
„Не знам как са успели да влязат, като по дограмата няма никакви следи от разбиване”, обясни вчера Марияна.
Затова полицаите смятат, че прозорецът е бил забравен отворен. Но потърпевши на подобни кражби припомнят, че взломяването на алуминиевата дограма, каквато е в дома на автотърговеца е изключително лесно и е възможно да не останат никакви следи.
От полицията съобщават още, че работата по установяване на извършителите продължава.
Самите Огнянови нямат предположение, кой може да е нахлул в дома им, но са изключително притеснени за сигурността си. Марияна Огнянова дори упрекна полицията и МВР, че въпреки гласуването доверие от страна на гражданите хората не могат да се чувстват спокойни дори в домовете си.
„Какво правим сега, като детето ми се страхува да стои само у дома, че и аз вече се притеснявам. Живи и здрави да сме пари се изкарват, но това че са ровили във вещите, в дрехите ни... Това е ужасно. А само преди дни като четох за 10-те разбити апартамента в Дупница за нощ си казах, че това е ужасно и дано не се случва на никого. Полицията трябва да ни пази, а не само да констатира”, каза вчера Марияна.
 

Най-четено

Темите от "Бобов дол"

Етикети