Берлускони се изправя пред съда за секса с непълнолетната мароканка Руби

dennews.bg
15.02.2011
размер на текста:

Силвио Берлускони се изправя на подсъдимата скамейка по обвинения, че плащал за секс-услуги на непълнолетно момиче и злоупотреба с власт.
Това реши на заседание днес съдия Кристина ди Ченсо, коята насрочи първото заседание по процеса Рубигейт на 6-и април.
Италианският премиер ще бъде съден заради това, че е плащал през 2010-а година на 17-годишната тогава мароканка Карима Ел Махруг, известна повече като Руби за това, че му е предоставяла секс услуги.

Обвинение на Берлускони ще бъде повдигнато и за това, че е оказал натиск върху полицейските властив Милано Руби да бъде освободена след задържането й за кражба на 27-и срещу 28-и май.
И Руби и Берлускони отричат да са имали сексуални отношения, а девойката заявила че е присъствала само на "съвсем нормални и благоприлични" вечери. За първата обаче не отрекла, че е получила от премиера 7 000 евро.
Освен това защитата на Берлускони твърди, че той се е намесил, за да поиска освобождаването на младото момиче, защото бил убеден, че тя е "племенница на египетския президент Хосни Мубарак" и искал да запази добрите отношения с тази страна.
"Рубигейт" е поредният с скандал, в който е замесен Берлускони, след аферите с непълнолетната Ноеми (май 2009 г.), заради която съпругата му поиска развод, и с проститутката Д'Ардарио (юни 2009 г.), която разказа за горещата си нощ с премиера.
Рубигейт може да се окаже препъни камъка за премиера. Ако бъде доказано, че е виновен, го чака затвор от 3 години за наемане на проститутка и още 12 за злоупотребата му с власт.
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети