Крадци разкостиха дома на автотърговец в Бобов дол

От сейфа на Огнян Станков задигнатa огромна сума докато бил със семейството си на гости

dennews.bg
15.02.2011
размер на текста:

Крупен обир е станал тази нощ в Бобов дол в дома на собственика на автокъща в Дупница Огнян Станков.
Дръзките крадци успели да задигнат огромна сума от каса с пари и документи, като приготвили за изнасяне и голяма част от покъщнината. Когато се прибрал в дома си, Огнян открил къщата си, обърната наопаки.
Докато крадците действали необезпокоявани от никого, Огнян Станков, съпругата му и двети им деца били на гости.
Според източници от полицията обирджиите са действали по предварително изготвен план, като са имали информация, че бизнесменът няма да бъде в дома си. Те отлично са знаели къде точно се намират парите на автотърговеца и че той разполага с огромна сума в наличност.
Тъй като това е най-коментирата тема в Бобов дол днес, жители на миньорския град недоумяваха как така толкова охранявана къща е станала обект на обира. Те обясниха, че в двора на семейството е имало и куче, което било умъртвено от обирджиите. Така те са имали възможност да действат необезпокоявани от никого, като приготвили за изнасяне и голяма част от техниката в дома на автотърговеца, както и по-ценни предмети.
Говорителят на Областната дирекция на полицията в Кюстенил Катя Табачка потвърди информацията за обира, като обясни, че късно снощи сигналът е бил подаден в местното управление в Бобов дол от собственика. В показанията си пред разследващите Огнян Станков обяснил само, че е открадната огромна сума пари. През цялата нощ и днес полицаи са взимали отпечатъци, а по тяхна информация крадците са били повече от двама и са избягали от мястото с лек автомобил. По неофициална информация откраднатата сума възлиза на около 50 000 лв.

Очаквайте подробности по-късно днес
 

Най-четено

Темите от "Бобов дол"

Етикети