Нова катастрофа с кортежа на Бойко Борисов

dennews.bg
15.02.2011
размер на текста:

Едно от правителствените БМВ-та, пострадало при инцидента. Снимка: news.bg

Нова катастрофа с кортежа на Бойко Борисов е станала близо до „Бучин проход”, докато премиерът е пътувл от Годеч в посока столицата, съобщава news.bg.
Правителственото "BMW X5" ударило автомобил "Фолксваген Пасат", в който пътували трима мъже. При инцидента няма жертви и ранени хора, но са нанесени щети на двете превозни средства, съобщава БиТиВи.
По-малко поражения са нанесени на още един автомобил от ескорта, който се завъртял, след като бил закачен от фолксвагена.
По думите на шофььорът на фолксвагена Даниел Владиславов пилотната кола от кортежа се е движела в неговото платно с висока скорост.
За това че правителствените коли са карали с висока скорост са потвърдили и останалите спътници на Даниел Владиславов. Според тях джипът от кортежа е карал с висока скорост в насрещното платно. Шофьорът на БМВ-то казал, че ако е карал в насрещното платно, ударът нямало да бъде страничен.
След инцидента ескортът на премиера спрял, за да огледа щетите на място. По-късно началникът на НСО Димитър Димитров е обявил, че причина за инцидента с кортежа на премиера Борисов е неспазване на знака за ограничение на мястото на инцидента от страна на шофьора на фолксвагена. Димитров е уточнил, че на този етап все още разполага с оскъдна информация, но спред тази, с която разполага, шофьорът на пасата е изпуснал завой и се е ударил в кортежа на премиера. Последната дума ще имат вещите лица, след като приключи проверката на мястото на инцидента.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети