Център за обществена подкрепа разкриват към Дома за деца в Дупница

dennews.bg
15.02.2011
размер на текста:

Център за обществена подкрепа към Дома за деца „Олга Стоянова” разкриват в Дупница. Той ще обхване семействата в риск, децата, които са застрашени от отпадане от училище и такива, които вече са напуснали.
Центърът трябва да започне работа от 1-и март и ще обслужва общините Дупница и Сапарева баня. На първо време той ще бъде с капацитет 20 места, а към 2015-а година се предвижда да се увеличат до 50.
За да започне функционирането на центъра е необходимо на сесията на общинския съвет на 17-и февруари да бъде гласувана докладна, която е внесена от кмета на Дупница Атанас Янев.
В Дома за деца в Дупница вече има разкрит Консултативен кабинет, който обхвана възпитаниците там и техните семейства. Кабинетът бе разкрит благодарение на спечеления проект За да има щастие в детските очи по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” на стойност 219 898 лв. Целта на този проект бе подобряване на качеството на живот на децата и младежите от Дома чрез преподоставяне на грижи, близки до тези в семейството.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети