Тийнейджъри убили звезрски жена за златни накити и 1 лв.

DenNews.bg
14.02.2011
размер на текста:

Тийнейджъри са убили зверски 40-годишна жена, за да прикрият грабеж на златните й накити и две монети от по 50 стотинки. Заподозрените са установени от служители на ОДМВР-Враца и РУП –Хайредин, а дома на единия е открит тайник, където били скрити част от откраднатите накити.
Жената е изчезнала на 19 януари. Още тогава съпругът й подал сигнал в полицията. Той обяснил, че жена му излязла от дома им в селото, за да отиде на работа в магазина, но изчезнала. Веднага криминалистите я обявили за издирване и започнали работа по случая.
На 13 февруари по обяд възрастна жителка на селото съобщила, че в селскостопанска постройка намерила безжизненото тяло на жена. При извършения оглед било изяснено, че трупът е на издирваната, по него ясно си личели и следи от насилие – тя била завързана с връзки за обувки. В хода на предприетите оперативни действия, криминалистите стеснили кръга от заподозрени и попаднали в следите на извършителите – 16-годишни криминално проявени, задържани през декември месец за кражба на кабели. Тогава присъдата им е била обществено порицание.
По първоначални данни убийството е извършено с идеята двамата да прикрият нападението над жената и последвалия грабеж на златни накити - 2 ланчета, три пръстена, две обици, гривна. Нападателите взели мобилния й телефон и две монети от по 50 ст. При претърсване в дома на единия от задържаните полицаите открили тайник, откъдето са иззети част от откраднатите бижута, а в двора на къщата -мобилния телефон на жертвата. Работата по случая продължава, образувано е дознание, съобщават от пресцентъра на МВР.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети