5 БВМ-та с пренабити номера и акцизни стоки откриха полицаите в Дупница

Специализираната полицейска акция е била разпоредена от главния секретар на МВР главен комисар Калин Георгиев

dennews.bg
13.02.2011
размер на текста:

Пет леки автомобила БМВ и акцизни стоки са открили полицаите в Дупница по време на специализцирана полицейска акция, проведена по разпореждане на главния секретар на МВР главен комисар Калин Георгиев, съобщават от Пресцентъра на Областната дирекция на полицията в Кюстнендил.
Петте автомобила БМВ с интервенция върху номерата на рамата са установили при проверки на главен път Е-79 служители на полицейското управление в Дупница. Два от тях са обявени за издирване - от 4-то РУП София и от полицията в Несебър, съобщават от Пресцентъра на МВР-Кюстендил. Автомобилите са задържани в РУП Дупница, образувани са дознания по случаите.
По линия на противодействието на търговията с акцизни стоки от 2 търговски обекта са иззети високоалкохолни напитки без бандерол на българската държава над 150 литра – от едното заведение иззетите напитки са в туби от по 5 литра прозрачна и жълта алкохолна напитка, шишета от по 1.5 л с етикет “спиртна анасонова напитка”, “спиртна напитка ракия” “спиртна напитка водка”, от втория обект са иззети 6 бутилки с литрова вместимост, съдържащи спиртни напитки.
Иззетите цигари без бандерол на българската държава са открити от служителите на реда в търговски обект в Дупница/32 кутии/ и в жилище в с. Ваксево, община Невестино, 140 кутии. Образувани са дознания срещу притежателите на акцизните стоки в РУП Кюстендил и РУП Дупница.
В условията на неотложност вчера служители на Териториалното звено Борба С организираната престъпност в Кюстендил и служители на РУП Дупница са извършили претърсване и изземване в имот на 23-годишен дупничанин на улица “Люляк”. В барака са открити 1684 кутии цигари без бандерол на българската държава, около 50 л викокоалкохолни напитки и пушка тип карабина. Собственикът е задържан в полицейския арест, образувано е дознание по случая по описа на РУП Дупница.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети