Днес съдът решава за остраняването от длъжност на кмета Катин

Десислава Панайотова
11.02.2011
размер на текста:

Днес е заседанието на Окръжен съд-Кюстендил, на което магистратите ще решат да бъде ли остранен от длъжност кмета на Кочериново Костадин Катин, който беше привлечен като обвиняем за престъпление по служба.
Преди седмица Окръжен съд повтърди наложената му парична гаранция от 5 000 лв. и забрана да напуска пределите на страната.
Както dennews.bg писа първи, на 25 януари срещу Катин бе образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 283 а, ал. 1, във вр. с чл. 26, ал. 1 от НК, за това, че в качеството си на кмет на община Кочериново в условията на продължавано престъпление за периода 2003 – 2004 г. е нарушил и не е изпълнил служебните си задължения. Те са свързани с продажбата на общинска собственост – двуетажна сграда - частна общинска собственост и недвижим имот – земеделска земя, с цел да набави за други лица облага и от това са настъпили немаловажни вредни последици, както и за престъпление по чл. 282, ал. 2 от НК във вр. с чл. 26, ал. 1 от НК. Прокуратурата иска отстраняването на Катин от кметския стол е и за това, че в условията на продължавано престъпление в качеството си на длъжностно лице, заемащо отговорно служебно положение, е превишил властта си и правата си – издал е заповеди на едноличен търговец, с които е разрешил отрязването и извозването на тополи от имот, представляващ гора - общинска собственост, с цел да набави за другиго облага и от това са настъпили вредни последици.
 

Най-четено

Темите от "Кочериново"

Етикети