Димитър Ганчев: Дано Карипова помни уговорката, че сдава поста през март

Преди една година група от 10 съветници се договорихме кой и колко да стои на председателския пост, разкри ексшефът на ОбС-Бобов дол

Десислава Панайотова-Янкова
10.02.2011
размер на текста:

Димитър Ганчев на преден план.

Договорка между самите общински съветници в Бобов дол е причината за постоянната въртележка на председателския пост в Общински съвет. Това разкри за dennews.bg бившият шеф на местния парламент Димитър Ганчев, погъделичкан от коментарите на атакистa Димитър Атанасов, че е бил вербуван чрез председателския пост в Местната инициативна група, за да гласува за актуализацията на бюджета в края на 2010 г.
Уговорката кой и по колко време да взима председателската заплата, била дело на 10 общински съветници, които си стиснали ръцете през септември 2009 г.
„Тогава новосформираната група- аз, Павел Нинов, атакистите, Анелия Николова и сегашния председател на ОбС Нели Карипова се уговорихме кой колко време да заема това място. Аз, Карипова и Иван Георгиев трябваше да стоим на поста по 8 месеца, но Георгиев се отказа, затова се разбрахме Карипова да е шеф за една година”, обясни Ганчев.
Затова и не крие, че при гласуването на вота на недоверие на Карипова във вторник е гласувал в нейна защита.
„Аз съм мъж и си държа на мъжката дума. Така сме се разбрали и няма да се отмятам. Дано само тя не е забравила уговорката и се сети, че сама трябва да си напише оставката през март. Въпреки, че вотът беше таен, открито казвам, че аз гласувах против отстраняването й. Реших, че трябва да държа на думата си, а и остава един месец, така че нещата могат да станат по цивилизования начин”, каза още бившият ОбС-шеф и хвърли още една бомба разкривайки на кого е била невалидната бюлетина при гласуването.
„1000% съм сигурен, че Васил Велинов попълнил и двете полета, за да се направи на хитрец, но той очакваше, че аз ще гласувам за отстраняването на Карипова. Но това нямаше как да стане, защото договорката си е договорка”, обясни още Ганчев.
Междувременно заместник-председателят на ОбС Иван Георгиев се оплака, че в момента е изпаднал в неприятната ситуация да е враг на всички. „Уж вота е таен, а сега никой не иска да говори с мен”, сподели той.
Що се отнася за твърденията на Атанасов, че е бил вербуван, Ганчев обясни, че е гласувал за актуализацията на бюджета, защото е преценил че това е добре за общината.
„Имам си глава на раменете-така съм преценил. Вече не ме интересуват интригите в общината и ОбС, защото сърбах попарата и на едните и на другите. Което преценя, че е за добро, го подкрепям. Такъв съм. Ако търпях да правя каквото ми казват, сега още щях да съм и председател на ОбС и на работа в мината...но съм си у дома”, обясни още Ганчев.
Съветникът Павел Нинов обаче отхвърли твърденията на Ганчев, твърдейки че не е влизал в договорки. "Аз съм единственият председател на ОбС, който е управлявал 4 г., без да му се иска вот на недоверие от 1991 г. досега", уточни той.

Най-четено

Темите от "Бобов дол"

Етикети