Обединение от 4 фирми с най-голям шанс да благоустроява центъра на Дупница

dennews.bg
01.02.2011
размер на текста:

Комисията ще се произнесе до две седмици. Снимки: dennews.bg

Обединение „Градско строителство” – Дупница, в което влизат 4 фирми от Перник и София е с най-голям шанс да спечели конкурса за изпълнител на проекта „Архитектурно и благоустройствено оформление на широк център на град Дупница". Представителят на обединението Велко Романов представи близо 2 пъти по-ниска оферта от 2 401 128 лв. от отпуснатите по проекта 4 млн. и 500 хил. лева.
Това стана ясно днес по време на разлеждане на офертите, на което присъстваше и представител на Министерството на реионалното развитие и благоустройство. Председател на комисията бе заместник-кметът Йордан Йорданов, главният счетоводител Васил Попов, юриста Иво Гърнев и Александър Перухов от дирекция „Архитектура и благоустройство”. 

Представителите на фирми ще бъдат уведомени за резултатите.

Останалите двама участници, допуснати за разглеждане на офертите са благоевградската фирма „Агромах” , която предложи 2 580 450 лв. и „Понсстройинженеринг”, чиято цена за ремонт на центъра на Дупница е 2 996 685 лева. Цените ще бъдат определящи при избора на фирмата-изпълнител, тъй като по останалите критерии и трите фирми имат по равен брой от 50 точки.

Не бяха допуснати до по-нататъшно участие в конкурса двете дупнишки фипми „Пътно поддържане” и „Автомагистрали Хемус” и пернишиката „А Дева” . Те ще бъдат уведомени за мотивите с писмо от комисията, обясни след конкурса председателят Йордан Йорданов.
В срок от 14 дни ще стане ясно и кой печели конкурса, който община Дупница спечели по Оперативната програма „Регионално развитие”.
Договорът за отпускане на безвъзмездната почащ от Министерство на регионалното развитие и благоустройството и община Дупница бе подписан на 16-и юли миналата година.
Предстои да бъде благоустроена градска част от 7 700 кв., да бъде въведено енергоспестяващо алейно осветление, реконструиран и реновиран централния градски фонтан и зона отдих. Ще бъдат ремонтирани и рехабилитирани две детски площадки и изградена нова. Ще бъдат преасфалтирани 14 улици, изградено улично осветление, енергоспестяващо алейно осветление и видеонаблюдение на три обекта.
 

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети