Пожар уби 70 пациенти в индийска болница

DenNews.bg
09.12.2011
размер на текста:

Част от пациентите бяха евакуирани по този болезнен начин. Снимка: ЕПА

Огромен пожар избухнал в мазето на болница в индийския град Колката (преди Калкута) причини смъртта на десетки пациенти. До момента е потвърдено, че жертвите са 70, но властите очакват броя им да се увеличи. Почти всички жертви са пациенти на болницата, като към момента на избухването на пожара в сградата за лечение са били настанени над 160 души.
Докато пожарникарите опитвали да овладеят огъня част от пациентите и персонала на болницата останали затворени в помещенията вътре, заради невъзможност да ги напуснат. Повечето жертви са починали от задушаване, сочи информацията от световните медии.
Предполага се, че огънят е избухнал в мазето на болницата, където се съхраняват запалителни материали като кислородни бутилки. Отровният дим се разпространил из цялата сграда.
Ръководителката на местното правителство Мамата Банерджи нарече пожара "ужасна трагедия" и обеща разследване и тежки наказания за виновните.
Но в града и щата има съмнения, заради голям пожар в Колката в края на 2008 г., след който не са били предприети санкции, пише vesti.bg.
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети