10 см сняг на Езерата, трупа на Паничище и Рилски манастир

Десислава Панайотова-Янкова
08.12.2011
размер на текста:

Снежна приказка ще посрещне решилите да изкарат студентския празник на Седемте рилски езера, за тяхно съжаление обаче за да стигнат до нея ще трябва да походят пеша в преспите.
Заради силния вятър в района, който духа от ранните часове днес, лифтът е спрян.
По информация на служители на фирмата собственик „Рила спорт”, ако метеорологичните условия не се променят групите с резервации за тази вечер ще трябва да се изкачат до хижата пеша.
В момента снежната покривка в района на Езерата е 10 см, като продължава да вали. Градусите са минус 7.
Сняг от няколко часа вали и на Паничище. Там покривката е 5 см и до момента не се налага излизането на снегорини. Общината обаче има готовност с необходимата техника, увери заместник-кметът на Сапарева баня Васил Маргин.
Над 200 души са заявили резервации за студентския празник в хижите и хотелите на Паничище, така че се очаква засилен автомобилен поток.
В Сапарева баня също вали сняг, но засега покривка не се задържа. Пътните артерии обаче са мокри и изискват внимание и умерена скорост при движение.
Сняг вали и на Рилския манастир, там покривката също е от порядъка на 5 см и то в по-усойните участъци. В Рила и Кочериново вали дъжд примесен със сняг. Преди час и половина над Дупница се появиха първите снежинки за годината, но за момента няма натрупвания. Шофьорите трябва да бъдат внимателни, пътната настилка е мокра и на места се образува заскрежаване.
 

Най-четено

Темите от "Сапарева баня"

Етикети