Марек Юнион-Ивкони: Целта е да бием в Бургас, без значение с колко

Константин Соколов
08.12.2011
размер на текста:

Марек Юнион-Ивкони ще се опита да продължи успешната си серия в Суперлигата и в петък, когато гостува на Нефтохимик 2010. Мачът е от 18 часа в зала „Младост” в Бургас. Треньорът на дупнишкия тим Найден Найденов заяви, че очаква труден двубой, като целта е победа, независимо с какъв резултат. „Нефтохимик е традиционно добър отбор и аз очаквам труден мач. Целта ни обаче е да победим, като не е от особено значение с какъв резултат, важното е да е в наша полза”, категоричен бе Найденов. Наставникът допълни и че познава добре тима на Нефтохимик и едва ли опонентът има с какво да го изненада. „Запознат съм с техния отбор, както и те с нашия. Видяхме какво показва тяхната статистика. В интерес на истината вече всички щабове разполагат със статистика и си знаем силните и слабите страни”, каза още Найден Найденов.
Всички състезатели на Марек са на разположение за срещата, което ще даде възможност на треньора да избере оптималния състав. Изключение прави единствено центърът Иво Кендеров, който още преди 3 седмици замина за Иран, като е почти сигурно, че ще продължи кариерата си в тамошното първенство.
Марек Юнион-Ивкони заема 3-ото място в класирането на Суперлигата с 20 точки след 8 изиграни мача. Нефтохимик е изиграл същия брой срещи и се намира на 7-о място с 11 точки. Водач продължава да е отборът на Пирин Балканстрой (24 т.), като разложани са с мач повече. Вторият ЦСКА има актив от 22 точки, но набрани след цели 10 изиграни двубоя.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети