Нашите с Аржентина, Германия и Португалия в Световната лига

DenNews.bg
07.12.2011
размер на текста:

Националният ни отбор по волейбол (мъже) ще бъде в една група с тимовете на Аржентина, Германия и Португалия в Световната лига през 2012 г. Това стана ясно по време на заседание на Съюза на Лигата в Лозана, информира Гонг. Нашите директно се класират за финалите от 4 до 8 юли, тъй като сме домакин на надпреварата в София, а преди това ще играем в турнирите, които са нововъведение в Световната лига. Новият регламент не предвижда изменения в броя на мачовете, които всеки отбор ще изиграе в Световната лига, като се запазва и системата с 4 групи от по 4 тима. Всяка страна да бъде домакин на 3-дневен турнир по системата „всеки срещу всеки”.
Първият такъв турнир ще бъде в Германия (от 18 и 27 май). След това от 15 до 17 юни ще се играе в Аржентина, а от 22 до 24 юни - в Португалия. Заключителният турнир е в България и е между 29 юни и 1 юли, а веднага след това в София са и самите финали.
За последната фаза в зала „Арена Армеец” право за участие ще придобият 6 отбора – победителят в съответната група, най-добрият втори и домакинът България.

 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети