Фермерите спират протестите

dennews.bg
07.12.2011
размер на текста:

Снимка: БГ НЕС

Фермерите прекратяват протестите, както в София, така и в останалата част на страната, но остават в готовност да ги възобновят, информира news.bg.
Днес е вторият ден от пребиваването на фермери заедно с тракторите им в София. Вчера около 700-800 зърнопроизводители, предвождани от гайди връчиха своята петиция и обръщение към управляващите.
Те поясниха, че исканията им за ясни правила в сектор земеделие, както и за оставките на двамата министри Дянков и Найденов остават.
По време на днешния протест зам.-председателят на асоциацията на българските зърнопроизводителите Георги Милев заяви, че предстоят три дати и след тях ще стане ясно дали ще подновят стачните действия.
На днешния протест се събраха не повече от 200 представители на бранша. Те получиха подкрепата на животновъдите говедовъдите, пчеларите, асоциацията на земеделските производители в България, част от която са овощари, зеленчукопроизводители и др. Протестиращите носеха плакати на които бяха изобразени разплакани Бойко Борисов, Мирослав Найденов и Симеон Дянков. На друг плакат тримата бяха представени като бандити с маски и пистолети.
Протестиращите изтъкнаха, че със своите протести са изнесли урок по демокрация на цяла България.
Те се обърнаха шеговито към премиера Бойко Борисов със следните думи: „ След последните мъдри напътствия на най-добрия футболист в България за справяне със световната криза ние прекратяваме протестите и обещаваме да гласуваме пак и пак, и пак."
„Две години героично ни лъгаха, днеска Бойко се ослушва, виновно Мирослав Найденов се умилква, а Симеон Дянков сумти. Лъгаха, плашеха, днеска до бога реват как лъжите да оправят и от земеделците да се отърват."
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети