Бойко не иска да е №1: Обявете нулево гласуване

DenNews.bg
05.12.2011
размер на текста:

Министър-предстедателят Бойко Борисов, който категорично бе избран за Футболист на годината от феновете, се обърна към организаторите на анкетата с официално предложение. Според нападателят на Витоша Бистрица е най-удачно тазгодишното гласуване да бъде обявено за нулево или пък да бъде награден най-добрия млад играч, а не той да е номер 1.
"За мен вотът на феновете, с чиито гласове печеля приза "Футболист на годината", е протестен вот. Този вот е сигнал не, че Борисов е най-добрият футболист, а че и българският футбол се нуждае от реформи и нова политика, която да изведе един от най-обичаните спортове на ново поле", пише в официално писмо до феновете и медиите премиерът. "С интерес проследих всички коментари в този един месец, през който продължи анкетата. За съжаление, навсякъде, където присъства моето име, всичко се превръща в политика. Това, разбира се, подмени смисъла на анкетата и за пореден път стана повод за злонамерени коментари „за“ и „против“ Бойко Борисов. Убеден съм, че българските фенове нямат интерес от такъв дебат, а българският спорт не печели", смята премиерът.
Борисов изтъква, че правителство се опитва да наложи нов модел за развитие на българския спорт, като изгражда нови спортни обекти и модернизира старите. Според него физическото възпитание и спортът са една от основните социални сфери на обществото.
"За мен спортът възпитава много и изгражда качества. Никога не съм крил своето пристрастие специално към футбола - и като зрител, и като запалянко, който следи с интерес и участва във футболни срещи – благотворителни или за лично удоволствие.
Няма да спра да се интересувам и занапред, а напротив – ще продължа активно да търся спонсори за българските футболни отбори, ще продължа да поставям спорта, като един от приоритетите на държавата. На последно място – като човек, който е бил треньор на националния отбор по карате, мога да направя разлика между професионалната и аматьорската игра в спорта", посочва още Бойко Борисов.
Министър-председателят отчита, че изминалата една година е била доста трудна за българския футбол, но трябва да се отричат постиженията на Димитър Бербатов, Благой Георгиев, Мартин Петров, Стилян Петров.
"Теренът на Бистрица е мястото, където се чувствам най-много човек, там съм сред приятели, с които губим и печелим с достойнство. Теренът на Бистрица беше и единственото поле, на което исках да се скрия от обективите и да бъда себе си. За съжаление, не успях да спечеля тази игра, но именно там, с „тигрите” на Бистрица победихме ветераните на Левски с 4:1, а решаващото попадение беше моето", допълва Борисов.

 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети