Проблем с кадрите в община Дупница, търси се 3-и зам.кмет

Красимир Георгиев отпада заради участие в директорски борд на млечна компания , обмисля се назначаването на Даниела Ушатова

Даниела Методиева
05.12.2011
размер на текста:

В община Дупница има проблем с кадрите, вече усилено се търси 3-и заместник-кмет по европроектите. Това обяви на пресконференция градоначалникът Методи Чимев и обясни, че готвеният за това място Красимир Георгиев, заради когото бе приета и нова структура на общинска администрация, не може да застане на поста. Причината е прекалената ангажираност на Георгиев в борда на директорите на компанията „Елби Булкарикум” ЕАД , която е наследник на бившето държавно предприятие „Млечна промишленост”. Оказва се, че Георгиев работи като експерт в изготвянето на големи проекти и на практика няма как да бъде освободен от борда на директорите.
Вече се обмисля вариант на поста на 3-и заместник кмет по европроектите да бъде назначена Даниела Ушатова, която бе в екипа на Атанас Янев и отговяраше за социалните дейности. На практика Ушатова движеше финансовите дела на общината и бе част от така наречения модел на управление Дупница. Въпреки това, Чимев е готов да прибегне до нейното назначаване като човек, който е запознат с работата в областта на изготвянето на европроекти.
Градоначалникът обясни, че вече е водил разговори с двама дупничани, които живеят в столицата и работят в консултантски компании в областта на изготвянето на проекти. Но те са му отказали категорично, тъй като трябва да оставят бизнеса си, а и не могат да приемат работа в администрация.
На въпрос дали ГЕРБ в Дупница има проблем с кадрите си, Чимев обясни, че този проблем стои в града като цяло през последните няколко години. И посочи като причина фактът, че много изявени млади специалисти са предпочели да започнат работа в столицата. Откъдето връщането обратно се оказва невъзможно.
Днес бе и първият работен ден на вторият заместник-кмет по хуманитарните дейности Крум Милев. Той обясни, че в движение ще се запознава със спецификата на работа в ресора си, а първата му задача е да се нормализират плащанията в системата на образованието. Той увери, че хората, работещи в системата на културата също ще започнат да получават навреме заплатите си. Крум Милев обясни, че ще проведе и серия от срещи със своите подчинени, за да се запознае с належащите проблеми във всяко звено.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети