Честта на Найденов запали кавга между Борисов и Дянков

DenNews.bg
29.12.2011
размер на текста:

Тежък сблъсък между премиера Бойко Борисов и финансовия министър Симеон Дянков отвори забележка на вицепремиера изречена тази сутрин по адрес на земеделския министър Мирослав Найденов.
Само няколко часа след като Дянков отправи сериозни обвинения срещу Найденов в ефира на bTV Борисов реагира остро и се закани на Дянков с уволнение.
„Оценки за министрите мога да давам само аз и Изпълнителната комисия на ГЕРБ", коментира пред журналисти Бойко Борисов.
"Ако си е позволил наистина да дава оценка на министър Найденов, той ще си отиде преди него", отсече Борисов по адрес на финансовия министър.
„Партия ГЕРБ и Парламентарната й група непрекъснато понасят пасивите на финансовото министерство. Ние като партия се опитваме неговите грешки да покриваме и да поправяме в парламента. Найденов се справя прекрасно през тази година. Парите, които усвои, МЗХ и Фонд Земеделие са с 55 % повече от предишната година. В земеделието влязоха милиарди, докато не мога да кажа същото за Министерството на финансите. Истински се надявам да не е казал такава глупост, защото Найденов ще си отиде след него и много бързо ще се оправя с него, ако е казал подобно нещо през главата ми", заяви ядосано Борисов.
БГНЕС припомня, че сутринта вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков каза по бТВ, че с министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов му е най-трудно, с него са имали доста дрязги заради дисциплината. "Но доскоро с другия министър, с който съм имал дрязги - Тотю Младенов, той стана тигър и внезапно разбра, че това е правителство с център - дясно и той е министър, който трябва да се държи така", коментира вицепремиерът. Въпрос на време е Мирослав Найденов да спре да говори така, допълни Дянков. Той не отговори на въпроса дали се готви смяна на министър Найденов. "Не е моя работа да го сменям. Имаше друг министър, който се опитваше да избяга по тъч линията с коментари и той вече не е министър", посочи Дянков, уточнявайки, че става въпрос за Александър Цветков, който беше заменен на поста министър на транспорта с Ивайло Московски.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети