Нова биография провъзгласи експрезидента Никсън за гей

DenNews.bg
28.12.2011
размер на текста:

Нова биографична книга обяви бившия президент на САЩ Ричард Никсън за гей.
Според книгата "Nixon`s Darkest Secrets: The Inside Story of America`s Most Trouble President" ("Най-мрачните тайни на Никсън. Най-проблемният американски президент отблизо") на известния журналист Дон Фулсъм, Никсън имал хомосексуални отношения с банкер от Маями, известен с връзките си с мафията. В книгата, която ще излезе от печат през януари е разкрито името на банкера-най-близкият приятел на президента Чарлз "Бебе" Ребосо, починал през 1989 г., пише БГНЕС.
Авторът, който в продължение на повече от 20 години е отразявал дейността на Белия дом, е интервюирал действащи и бивши служители в президентството, които потвърдили интимната връзка между двамата мъже. В Маями слуховете за тази връзка не са били нещо ново. Президентът е прекарвал много време в къщата на Ребосо в Ки Бискейн, но рядко е бил придружаван там от съпругата си Патриша, а обществото било информирано, че двамата мъже играят голф. Банкерът обаче е бил известен с връзките си с организираната престъпност и макар да е имал няколко срещи с директора на ФБР Едгар Хувър, включително в присъствието на Никсън, федералната полиция публично го обвинява за връзки с Алфред "Биг Ал" Полици и Сантос Трафиканте, двама от най-известни "кръстници" на мафията през 50-те и 60-те години на миналия век.
Според ФБР Ребосо е използвал своята банка за пране на мръсни пари на мафията. Той обаче така и не бива изправен пред съд, очевидно благодарение на протекцията на президента. Книгата разказва също, че Никсън биел съпругата си и че неговите асистенти го наричали помежду си "Нашият пияница", пише испанският "Ел Паис".
Републиканецът Ричард Никсън е президент на САЩ в периода 1969-1974 г. Напуска поста заради скандала с подслушвания на Демократическата партия, известен като "Аферата Уотъргейт". Умира 20 години по-късно.
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети