Бронзов Стив Джобс се усмихва в Будапеща

DenNews.bg
22.12.2011
размер на текста:

Снимка: БГНЕС

Будапеща увековечи съоснователят на корпорация Apple Стив Джобс с паметник, като инициативата е на унгарската компания Graphisoft, съобщи нейният директор Габор Бояр.
Паметникът на Джобс е открит в знак на признателност за неговата подкрепа към фирмата, чието развитие в Унгария е започнало още по времето на комунизма, информира БГНЕС.
Статуята е дело на скулптура Ерно Тот. Тя показва основателя на Apple в неговия традиционен облик. Бронзовият Джобс е облечен в поло, дънки, маратонки и носи очила. Паметникът е висок над 2 метра, а цялата скулптура тежи 220 килограма.
"Той беше една от най-великите личности на нашата ера. Това желаехме да изразим с тази скулптура", заяви Бояр. За него Джобс е един от авторите на технологичната революция, която е сравнима само със създаването на писмеността.
Стив Джобс почина на 5 октомври 2011 г. на 56-годишна възраст след продължително боледуване. Официалната му биография, написана съвместно с бившия редактор на списание "Тайм" Уолтър Айзъксън, се превърна в бестселър още преди да излезе от печат в края на октомври.
 

Най-четено

Темите от "Любопитно"

Етикети