Живко между живота и смъртта в Охотско море

DenNews.bg
21.12.2011
размер на текста:

Днес е ден на траур в Мурманска област

Името на българинът Живко Жеков, който е работил на потъналата петролна платформа в Охотско море е включено в официалния списък с изчезналите работници.
Компанията "Арктикморнефтегазразведка" днес публикува имената на 44 души, които не са сред спасените и все още са в неизвестност. Преди инцидента на платформата "Колская", която потъна в неделя, работили общо 67 души, съобщава БГНЕС. Вчера беше публикуван списък с имената на загиналите, чиито тела бяха намерени.
Телата на 11-те души, извадени от водата след потъването на руската нефтена платформа „Колская", ще бъдат транспортирани до пристанището в Сахалин утре или в петък.
Това съобщи по време на брифинг заместник-председателят на местната управа в Сахалинска област Ирина Трутнева, цитирана от Риа Новости, информира news.bg..
Припомняме, руската петролна платформата "Кослакя" се преобърна на 18 декември при буря в Охотско море. Вълните са достигали 5-6 метра. Температурата на водата е около нула градуса. От 67-те души, които са се намирали на борда на платформата, 14 бяха спасени.
Днес е ден на траур в Мурманска област.
Служителите в Сахалинския следствен отдел работят по три възможни версии за потъването на платформата - нарушение на правилата за движение, лошо техническо състояние и силната буря, която се е разразила малко преди платформата да потъне.
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети