Красьо Черния не знаел, че се среща с магистрати

dennews.bg
20.12.2011
размер на текста:

На поредното дело за лъжествидетелстване днес Красимир Георгиев-Красьо Черния обяви пред съда, че когато се запознавал с висши магистрати, не е бил наясно с какво се занимават. За това той разбрал по-късно от медиите, информира dnes.bg.
Днес пред магистрати Георгиев обясни, че когато се е запознавал с магистратите, не е знаел с какво се занимават и впоследствие е разбрал от медиите за техните постове.
Като пример Красьо Черния посочи запознанството си с магистрата Иван Димитров. За него той помислил, че е политик. Когато осъществявал контакти със Стойко Стоев, Георгиев е знаел, че е магистрат, но впоследствие е разбрал, че е член и на ВСС.
За познанството си със съдията от СГС Румяна Ченалова подсъдимият обясни, че когато тя се е местела от Стара Загора в София, той й помагал с намирането на квартира, тъй като се занимава със строителство.
Бил помолен от съдийката да намери работа на сина й. По думите му той редовно си е правил срещите в центъра, но няма магистрати, които да са му искали или предлагали пари.
"Не знаех, че разговорите по телефона с някой са престъпление", заяви от подсъдимата скамейка Красимир Георгиев.
Срещу станалия печално известен като "кадровика" на съдебната власт Красьо Черния има и дело за укриване на 95 хиляди лева данъци.
След като обвинителният акт за това бе внесен в Софийския градски съд, тогавашната комисия „Кушлев“ запорира имущество на плевенчанина за над 1 милион лева.
Ако съдът го признае за виновен, Георгиев може да получи присъда от 3 до 8 години затвор.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети