Външни експерти проверяват финансовите отчети на ВиК и общинската болница в Дупница

Даниела Методиева
20.12.2011
размер на текста:

Външни независими експерт-счетоводители ще проверяват годишните финансови отчети на двете общински дружества в Дупница- ВиК и МБАЛ „Свети Иван Рилски”. Това става ясно от докладните, внесени от председателя на местния парламент Ивайло Константинов, които трябва да бъдат гласувани на предстоящата сесия на местния парламент в четвъртък.
Оферти за одита на общинската болница до управителя д-р Любомир Таушански са внесли три фирми. Като най-изгодна е посочена тази на счетоводната къща „Петков и партньори” ЕООД, която е определила за час работа сумата от 50 лв. или общо 3 000 лв. за 60 одиторски часа.
Останалите две фирми- „Нибос” ЕООД и „Ер Ес Ем Би Екс” ООД са предложили съответно оферти от по 4 500 и 3 600 лв.
Одитът на годишния финансов отчет за 2011-а година на ВиК-Дупница по предложение на местния парламент трябва да бъде извършен е ЕТ „Огнян Кръстев- ОК”. Офертата, която е представена на управителя на водното дружество инж. Василка Бельовска е за 2 000 лв. за 100 работни часа.
Останалите две оферти са на „Кей Би” ЕООД за 2 388 лв. и на Димитрина Стоева за 2 750 лв.
След като посочените от местния парламент дипломирани експерт-счетоводители бъдат одобрени на сесията в четвъртък, управителите на двете дружества трябва да сключат с тях договори за независим финансов одит, както и договори за техните възнаграждения.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети