Пожар от Гърция премина на наша територия

dennews.bg
02.12.2011
размер на текста:

Пожарникари от Смолян и Рудозем с четири автомобила гасят пожар в района на границата, информират от Пресцентъра на МВР.
Огънят е преминал от Гърция днес около 12 часа. Фронтът на пожара на наша територия е около 200 метра. Операцията по овладяването на ситуацията протича в координация между специализираните служби от двете страни. Хеликоптерите, осигурени от гръцките служби, гасят от въздуха и на наша територия.
Продължава работата на екипи от ГД „Пожарна безопасност и защита на населението” в районите на възникналите пожари. Огнеборци, работници от горското стопанство и доброволци от област Кюстендил гасят пожара при с. Метохия, посока с. Побит камък. Засегнати са около 500 декара паднала суха маса в широколистна букова гора.
В Национален парк „Централен Балкан” северният фронт е локализиран. Основните сили са пренасочени към южния фронт и резерват “Стенето”. Районът е със силно пресечен и скалист терен, недостъпни местности и пропасти. От сутринта хеликоптер е извършил 6 облитания с гасене. Действията за ликвидиране на пожара в Национален парк „Рила” се ръководят от оперативен щаб. В момента пожарът е локализиран. В гасенето участват пожарникари от Костенец и 65 доброволци. Локализирани са пожарите в Трекляно и по границата с Македония - в общините Симитли и Струмяни.
В районите на погасените пожари са оставени дежурни групи за наблюдение.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети