ГДБОП влезе в централата на НКЖИ

dennews.bg
02.12.2011
размер на текста:

Специализирана операция под ръководството на Върховна касационна прокуратура (ВКП) и Софийска градска прокуратура /СГП/ се провежда на територията на столицата. В нея участват служители на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност” (ГДБОП) и следователи от Национална следствена служба (НСлС), информират от Пресцентъра на МВР.
Операцията се провежда във връзка с образувано наказателно производство по отношение на сключени неизгодни договори от Национална компания „Железопътна инфраструктура” с отделни фирми. Вследствие на това са нанесени щети в размер на близо 50 милиона лева. Производството е образувано през ноември 2011 г. срещу виновно длъжностно лице от държавното предприятие. Разследването e водено във връзка с извършени длъжностни престъпления и присвоявания, неизгодни сделки, пране на пари и данъчни престъпления.
Извършват се обиски, претърсвания и изземвания на относими към предмета на делото документи, компютърна информация в централата на националната компания, както и в други три офиса. Уточняват се и лицата за разпити.
Действията по разследването продължават.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети