Читалищни секретари събират дарения от благотворителната изложба-базар

Даниела Методиева
19.12.2011
размер на текста:

Читалищни секретари ще събират даренията от благотворителната коледна изложба-базар, която бе открита днес във фоайето в сградата на община Дупница. Средствата, събрани до 23-и декември в специално поставена за целта кутия, ще бъдат преведени по сметката на Центъра за рехабилитация за деца с увреждания.

 

Те са необходими за купуването на сух басейн с топки, необходим за част от процедурите. Инициативата за изложбата е на читалищата в община Дупница, а читалищните секретари ще дават дежурства по график всеки ден от 10 до 16:30 ч.
На изложбата-базар са изложени ръчно изработени от децата в училищата в общината картички, играчки за елха, коледни венци, сурвачки.

 

Цените за тях ще бъдат определени от всеки купувач поотделно, а парите ще бъдат поставяни в дарителската кутия. В петък, когато е и последния ден от изложбата, дарителската кутия ще бъде отворена в присъствието на читалищните секретари и медии, като ще бъде направен опис.

 

Събраните средства ще бъдат преведени по сметката на Центъра за рехабилитация в Дупница.
Успоредно с изложбата-базар, пак по инициатива на читалищата бе открита и втора, на която е подредена трапеза за Бъдни вечер.
 

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети