Запечатано с барут. Хванаха писма с куршуми за Монти и Берлускони

DenNews.bg
16.12.2011
размер на текста:

Писма с куршуми, адресирани до италианския премиер Марио Монти, предшественика му Силвио Берлускони, политици, министри и директори на вестници, са били намерени снощи в пощенска станция, съобщават днес италианските медии, цитирани от vesti.bg.
Пликовете пуснати без марки били открити в разпределителния център в град Ламеция Терме, в южната област Калабрия.
Писмата били изпратени от името на неизвестното досега "Движение на въоръжените пролетарии".
Те съдържали заплахи и ругатни срещу политиците и директорите на вестниците, както и искане "да преразгледат антикризисния план", понеже в противен случай "скъпо ще заплатят за това".
"Ние ще ви накараме всички да си платите. Ние ще ви ударим и това ще бъде война до смърт. Ще ви накараме да проклинате мерките за бюджетни икономии. Няма да можете да спите вече спокойно. Куршумите не липсват и експлозивите сега идват благодарение на арабските приятели", се казва ще в посланието.
Италия трябва да приеме мерки за бюджетни икономии, включващи вдигането на възрастта за пенсиониране, покачване на данъците и други непопулярни действия.
В плика, пратен на Марио Монти, е имало 9-милиметров куршум, а в плика до Силвио Берлускони - 7,65-милиметров куршум.
В понеделник куршум и заплашително послание бяха изпратени до италианската министърка на правосъдието Паола Северино ди Бенедето и кмета на Рим Джани Алемано.

 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети