Детектор на лъжата издаде единия от столичните пиромани

DenNews.bg
16.12.2011
размер на текста:

Детектор на лъжата издаде единия от виновниците за палежите на автомобили в столицата. Криминално проявеният Юлиян Ковачки е задържан снощи и е втория арестуван за палежите. Вътрешният министър Цветан Цветанов потвърди за задържането на Ковачки в изказване от парламентарната трибуна след участието си в петъчния парламентарен контрол.
Министърът посочи, че на задържания е повдигнато обвинение за задържане за 72 часа. По думите на Цветанов Ковачки е съпричастен към палежите на автомобили в квартал "Младост", където живее и в квартал "Хаджи Димитър". Вътрешният министър посочи още, че Юлиян е криминално проявен, има регистрации за кражби, условни присъди за употреба на алкохол и хулиганско порицание. От доказателствата и събеседването с Юлиян е станало ясно, че той е съпричастен към 12 палежа на територията на "Младост" и квартал "Хаджи Димитър", информира БГНЕС.
Днес се очаква Районният съд на София да гледа мярката за неотклонение на арестувания за палежите на коли в ж.к. "Западен парк" Владислав Николов на 33 години с прякор Куката. Той е първият обвинен, въпреки че преди това бяха задържани няколко души с открити в автомобилите им бутилки с нафта и бензин.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети