ВиК авария остави без вода транспортна болница и няколко квартала в Дупница

Десислава Панайотова-Янкова
16.12.2011
размер на текста:

Авария остави без вода сградата на бившата транспортна болница в Дупница, където се помещават две отделения по вътрешни болести и детско отделение на общинската болница. Заради аварията, възникнала тази сутрин на улица „Стефан Караджа” до моста в кв. „Пейо Яворов”, който води към промишлента зона на града, са без вода и няколко квартала в широката градска част.
„Причината е обичайната-старият и износен водопровод”, обясни управителят на ВиК инж. Василка Бельовска.
Аварийни групи отстраняват повредата и по думите на Бельовска до час водоподаването ще бъде възстановено.
На въпрос има ли опасност от налагането на режим в града заради липсата на валежи, Бельовска обясни, че засега тази мярка не се налага.
„Наистина е нетипично сухо за сезона, но има години, в които снеговалежи през март са ни спасявали от режим. Засега режим не се налага”, обясни тя.
Както е известно по-рано през есента ВиК наложи нощен режим на водата, заради силно изчерпаните от липсата на валежи запаси. Водоподаването в Дупница зависи от волята на природата, тъй като не разполага с големи резервоари, а разчита на директно подаване от двата основни източника язовир „Карагьол” и водохващане „Бистрица”.
Нивото на яз. „Дяково”, от където се подава вода за част от града и се прибягва за основно захранване при пресъхване на другите източници в момента е силно намаляло.


 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети