Съкращенията в ОбА-Бобов дол гонят на улицата и 15 души от чистотата

DenNews.bg
15.12.2011
размер на текста:

Снимка: Архив

Съкращенията в общинска администрация Бобов дол, които се налагат след указанието на финансовия министър Симеон Дянков за оптимизация на броя на чиновнците, ще засегнат не само служителите на бюро. Това стана ясно на днешната сесия на местния парламент, на която беше утвърдена новата структура на общината.
15% съкращения ще има не само сред работещите в администрацията, но в общинското предприятие „Чистота, озеленяване и благоустройство”. От там ще бъдат освободени 15 души. В момента в предприятието работят 95 души, а средната заплата е 395 лв.
„Ще бъдат освободени хора от всички дейности, но кои ще бъдат те тепърва ще се изяснява. Самите съкращения ще направим след 1 януари, тъй като тогава влиза в сила новото щатно разписание”, коментира за dennews.bg шефът на ОП „ЧОБ” Мая Спасова.
С какви обезщетения ще си тръгнат съкратените ще се изчислява на база на стажа и трудовите им възнаграждения.
Годишният бюджет на общинското предприятие за 2011 г. беше в размер на 1 500 000 лв., но реално там са постъпили много по-малко средства. Спасова очаква, че освен съкращенията на работещите ще има свиване и на бюджета за идната 2012 г.
 

Най-четено

Темите от "Бобов дол"

Етикети