Путин погъделичкан, не и уплашен от протестите

DenNews.bg
15.12.2011
размер на текста:

Руският премиер Владимир Путин не е никак притеснен от протестната вълна в страната, която се надигна след изборите за Държавната Дума и даде повод на външни наблюдатели да я сравнят с демонстрациите на Арабското лято.
И не само, че не е притеснен, но Путин е радостен от случващото се.
"Ако това е резултат от путинския режим, това е добре, мен това ме радва. Това, че хората се изказват за процесите в страната, е абсолютно нормално, докато всички действат в рамките на закона. Разчитам да стане точно така", заяви той в телевизионния си диалог с гражданите на Русия
Според него „няма нищо ново” в това, че опозицията е недоволна от изборните резултати. "Опозицията се бори за власт и търси всякакви възможности да обвини действащата власт, да посочи грешките й; това е нещо нормално", отбеляза Владимир Путин, цитиран от ИТАР-ТАСС.
Откровенията на руския премиер се случиха в пряк телевизионен ефир по време на телевизионен диалог с гражданите на Русия - програма под наслов "Разговор с Владимир Путин. Продължение".
Изборите за Държавна дума на 4 декември бяха спечелени от управляващата партия "Единна Русия", чийто лидер е Путин, с малко под 50 на сто от гласовете. В новия парламент влизат също комунистите, "Справедлива Русия" и либералдемократите.
Според Путин, няма нищо чудно, че "Единна Русия" е изгубила част от позициите си, но все пак партията запазва водещите си позиции.
Путин предложи на руската ЦИК да монтира уеб камери във всички избирателни секции по време на президентските избори през март догодина, в които ще участва като кандидат за висшия пост, предаде ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА. "Имаме 90 хиляди такива секции. Нека страната вижда какво става край всяка конкретна урна. Опозицията трябва да получи възможност да контролира в пълен обем онова, което става в избирателните секции и това е напълно възможно да стане чрез уеб камери", заяви той по време на "пряката линия".
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети