Британски студентки наваксват стипендии с проституция

DenNews.bg
14.12.2011
размер на текста:

Снимка: corbis

Трудностите изкарват все повече британски студентки на улицата. Но не на протест, а за изкарване на някоя и друга банкнота с техниките на най-древната професия.
По данни на Английският съюз на проститутките (ECP) броят на хората, които се обръщат към организацията за помощ, се е удвоил през миналата година, тъй като студентките все по-трудно свързват двата края, информира БГНЕС.
Миналата година правителството съобщи, че ще отмени стипендия за учениците в горните класове, която им помагаше да продължат образованието си, и ще позволи от 2012 г. таксите за университетите да нараснат три пъти до 9000 паунда на година.
"Правителството знае, че ограниченията и програмите за строго съкращаване на разходите, отмяната на стипендиите хвърля жените в още по-голямо бедност", заяви Сара Уолкър от ECP. "Начинът, по който жените се справят с бедността, често е чрез предлагане на секс. Правителството знае това и не изглежда да се вълнува особено", допълни тя.
Явно тези, които нямат дадености и смелост да съчетаят ученето с проституцията не остават по назад в търсенето на варианти за припечелване на средства и прибягват към хазарт.
Младите хора пострадаха най-тежко от икономическата криза, като безработните младежи в момента са 1,03 милиона души от общо 2,64 милиона безработни. Това е най-високото им ниво от 1992 г. насам.
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети