Като коледни светлинки. Подпалени коли блещукат из цялата страна

DenNews.bg
14.12.2011
размер на текста:

Подпалваческата мания изпепелила вече над 40 автомобила в столицата, взе че създаде предпразнично настроение и в други краища на страната. Като коледни свещички опожарени автомобили заблещукаха в Бургас, Несебър, Карнобат, Кърджалийско и Разградско.
Началото бе поставено в бургаския квартал „Братя Миладинови", където бе опожарено "Ауди А4", собственост на 25-годишен доставчик на интернет услуги. Намерена и иззета е стъклена бутилка с парче плат, поставен в горната част, с малко количество запалително вещество, както и пластмасова туба от 5 литра със следи от течност с мирис на петролен продукт.
Свидетели твърдят, че са видели двама тийнейджъри, които бързо се отдалечили от мястото на инцидента.
Друг сигнал - за запалено пловдивско "Ауди А6", е получен в полицията в Карнобат. Автомобилът е ползван от 40-годишен карнобатлия. Намерена и иззета е пластмасова стопилка от бутилка.
"Рено 19" горя в Несебър. Колата, ползвана 37-годишен мъж от курортния град, била паркирана в комплекс "Черно море". Сигнал за инцидента е подаден в 03.30 часа. Предполага се, че огънят е започнал от предната дясна страна на автомобила, но може да става дума и за техническа неизправност. Към момента няма данни за умишлен палеж.
Паркиран автомобил "Фолксваген Пасат" в гараж в Чернооченското село Соколите е изгорял изцяло, съобщиха от полицията в Кърджали. Колата е собственост на 42-годишен жител на същото село, който лично е сигнализирал за пожара на телефон 112. От полицията коментират, че по случая се работи и все още не е ясно дали колата и гаражът са запалени умишлено.
В разградското село Китанчево пък изгоряха две коли марка „Фолксваген Голф" в двора на 57-годишен местен жител. Единият е собственост на сина на стопанина на дома Ахмед Ахмед, който има заложна къща. Втората изгоряла кола е на негов клиент. Още 10 заложени коли имало в двора, които пожарникарите успели да спасят. При палежите е изгоряло дворното куче.
В столицата сметката от последната нощ е следната-пет унищожени автомобила в Студентски град.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети