7 години затвор за психично болен, убил съселянин в с. Самораново

30-год. Васил Бачев получи присъда за смъртта на Михаил Балтов под минимума заради диагноза „олигофрения”

Даниела Методиева
14.12.2011
размер на текста:

7 години затвор получи страдащият от олигофрения 30-годишен Васил Бачев от дупнишкото село Самораново за убийството на 4-и декември миналата година на Михаил Балтов. Присъдата, постановена от Кюстендилския окръжен съд, е под минимума от 10 години, тя е смегчена заради доказаното психично разстройство на убиеца, обясни говорителят на държавното обвинение Марияна Сиракова. Въпреки това, Васил Бачев има право да обжалва на по-горна инстанция, а ако това не стане, то той трябва да излежи присъдата си в затвора в Бобов дол. Михаил, който от дете страда от олигофрения, престанал да пие хапчетата си, защото го унасяли и поради тази причина не бил способенп да си намери работа.
Кървавата драма се разигра в дома на Васил Бачев, двамата с Михаил, с когото работили по временната заетост, се почерпили солидно с вино и ракия. Михаил, който и преди това често малтретирал Васил, се опитал да го сложи да легне, като го бутнал върху леглото. Васил си ударил главата в желязото, а след като станал, Михаил отново го бутнал. Това предизвикало агресията у младия мъж, който посегнал към ножа на масата и нанесъл фаталния удар на Васил.
По ирония на съдбата преди години Михаил убил баща си при подобна битова свада, като го ударил с чук по главата. За това лежал в затвора 15 г. След освобождаването му успявал да си намери работа само по програмите за безработни.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети