Патриот помогна на US правителството от отвъдното

DenNews.bg
13.12.2011
размер на текста:

Американец сътвори поредната история за ненадминат патриотизъм, която трудно ще стане сценарий за втора част на „Патриотът” на Мел Гибсън, но си сигурност намери място в медиите и сърцата на янкитата.
87-годишният жител на Маями, който приживе плащал данъци за огромната си къща в колониален стил, направи жест към затруднената държавна хазна от отвъдното.
Джеймс Дейвидсън завеща на правителството на САЩ къщата си плюс 1 млн. долара в брой. Джеймс починал през декември 2010 г., но последната му воля става известна едва сега. Желанието на Дейвидсън е било "да помогне на властите да се справят с бюджетния дефицит", пише БГНЕС.
Домът му, построен през 1929 г., наскоро бе продаден на търг, като генерираните средства ще влязат в държавната хазна. При начална цена 100 хил. долара и оценка на брокери 700 хил., къщата бе продадена за 1,175 млн. През януари 2012 г. властите пък ще предложат на търг антикварни мебели и предмети, принадлежали на Дейвидсън.
Патриотът със сигурност вече кара редица американци да се гордеят с постъпката и щедростта му, но има и такива които няма лесно да преглътнат хрумването му. Няколкото му племенници и племеннички, които са очаквали лъвския пай наготово, защото Джеймс нямал собствени деца, са тези които могат да съжаляват, че родственикът им имал толкова голямо сърце.
 

Най-четено

Темите от "Любопитно"

Етикети