15 души аут от общинската администрация в Бобов дол

Десислава Панайотова-Янкова
11.12.2011
размер на текста:

15 души ще бъдат съкратени от общинската администрация в Бобов дол. Това предвижда новата структура на ОбА, която се налага с въвеждането на чиновническата оптимизация по указание на финансовия министър Симеон Дянков.
Новата структура вече е готова, но кои служители ще бъдат съкратени ще стане ясно едва след като решението бъде разгледано от Общински съвет. Докладната е включена в дневния ред на предстоящата сесия на 15 декември.
Гласуването на структурата пък идва месец след като новоизбраният местен парламент прие структура, с която отпадна единствено щата на трети заместник-кмет, а служителите бяха утвърдени на 88.
„Няма как да компенсираме съкращенията на хора с намаляване на заплати, тъй като Дянков иска оптимизация на броя служители, а не издръжката”, обясни заместник-кметът на Бобов дол Детелина Борисова.
Структурата, която ще се гласува на предстоящата сесия предвижда, в ОбА да останат на работа 73-ма служители, като 56 са на държавна издръжка, а 17 от местни приходи.
Както писахме държавната субсидия за издръжката на общинска администрация по проектобюджета на финансовото министерство ще бъде намалена от 517 000 лв. на 487 000 лв.
 

Най-четено

Темите от "Бобов дол"

Етикети