Дядо Евлогий изчисти дълга си към община Рила за такса „смет”

Десислава Панайотова-Янкова
10.12.2011
размер на текста:

Рилската света обител изчисти задълженията си от 25 000 лв. към община Рила за такса „смет” след среща на четири очи между кмета Георги Кабзималски и епископ Евлогий. Парите са преведени на два транша.
Въпреки че, за да намали разходите си за извозването на отпадъците от територията на манастира игуменът задържа дареният от парламентарния шеф Цецка Цачева камион за смет, манастирът все още е длъжен да плаща на общината таксите за ползване на градското депо и поддържането на зелените площи.
Изплащането на задълженията обаче няма да сложи край на разговорите между двамата по темата за боклука, тъй като сега трябва да се стигне до консенсусен вариант за плащането на таксите за предстоящата година.
„Търсим нов вариант, но какъв ще бъде ще стана ясно в рамките на 10-ина дни. Вече съм много по-голям оптимист за събирането на задълженията към общината, след като имаме уверение, че от понеделник и други по-големи длъжници ще започнат да превеждат дължимите суми”, обясни Кабзималски.
Той се среща лично с всички длъжници на хазната, като „започнах от по-големите, но ще стигна и до най-малките”.
Както писахме, със забележителните 20 000 лв. към бюджета „виси” и фирма на дъщерята на благоевградския бизнесмен Методи Калъмбов. Списъкът с фирми длъжници е от няколко страници, като вътре влизат и Напоителни системи, винарната в Смочево, шивашкия цех на гръцките предприемачи „Рилатекс” и редица от курортните селища по течението на река Рилска.
Не по-къс е и списъкът с гражданите, които също не са уредили задълженията си към общинската хазна. Сред тях има такива, които трупат дългове от години.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети