БСД подкрепя стачката на железничарите

dennews.bg
01.12.2011
размер на текста:

Преобладаващата част от членовете и симпатизантите на партия „Българска социалдемокрация” подкрепят стачката на железничарите и са против силово налаганите от правителството промени в пенсионната система. Това става ясно от декларация, подписана от заместник-председателя на партията Радослав Радославов.
Ето и пълният текст на декларацията:
Социалдемократите по места активно участват в мероприятията на синдикатите в защита социалните права на гражданите.
Евролевите считат, че реформа за оздравяване на БДЖ трябва да има , но не като настоящата , предвиждаща необмислена и прибързана приватизация за сметка на заетите в бранша, на основата на неясна управленска концепция , несъобразена с българските условия.
Световният и европейски опит в това отношение показва доста спорни резултати по линия на ефективността, качеството и достъпността на публичните услуги след осъществените мащабни раздържавявания на железниците в някои от по-развитите страни.
Социалдемократите не приемат едностранната и половинчата реформа в пенсионната система , базираща се единствено и само върху повишаване възрастта за пенсиониране без обвръзка с реализацията на нова политика на доходите в условията на национална , европейска и световна икономическа криза.
Сравненията на министъра на финансите с други европейски страни , пристъпили към подобни радикални действия в осигурителния сектор са неуместни , защото въпреки временните им затруднения касаят страни с многократно по-добро финансово-икономическо състояние и невъобразимо по-висок стандарт на живот спрямо Република България.

 

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети