50 кандидатки за санитарки в общинската болница в Дупница

Даниела Методиева
09.11.2011
размер на текста:

50 кандидатки вече са подали молби за назначаване на работа в общинската болница като санитарки. Интерес представлява фактът, че папката на бюрото на управителя д-р Любомир Таушански с молбите се увеличава с всеки изминал ден, а за тази длъжност няма нито едно свободно място. Санитарите, които са на щат към общинската болница в Дупница получават заплата от 270 лв., те не участват при разпределението на допълнителните средства от клинични пътеки.
За санитари кандидатстват жени с различен образователен ценз, половината от тях са с дипломи за завършено висше образование. Сред желаещите да започнат работа като санитарки има и 10 учителки. Те са или съкратени или дълги години не могат да намерят работа по специалността си в нито едно от училищата в Дупница.
Причината да има толкова желаещи да бъдат назначени за санитарки, е трайното задържане на едни и същи нива на безработицата в Дупница. Справка, предоставена ни от директора на Бюро по труда Наташа Илиева сочи, че последата статистика към 31-и септември сочи, че броят на регистрираните без препитание в община Дупница е 2 226 души.
За това, че в кризата все повече безработни са готови да започнат каквато и да е работа, най-ясно пролича миналата година, когато на конкурса за чистач в съда в Дупница имаше 44 кандидати. И тогава сред тях имаше висшисти, сред които и съкратени преподаватели. Заплатата на чистач в съда е около 330 лв.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети