Сашо Иванов запазва заместниците си, готви се за съкращения в ОбА

Десислава Панайотова-Янкова
09.11.2011
размер на текста:

Сашо Иванов Снимка: dennews.bg

Новият стар кмет на община Сапарева баня Сашо Иванов ще запази екипа си от заместници, с които работеше и в последния си мандат-Васил Маргин и Радка Георгиева.
Заради намеренията на финансовото министерство общинските бюджети да бъдат свити драстично през 2012 г., Иванов вече се готви за евентуални съкращения в общинска администрация.
„За това ще изчакаме решението на министър Дянков, но ако решението за съкращения в администрациите с 15% бъде одобрено, ще се наложат промени и при нас. Всичко това ще стане след решение на национално ниво и по съответния ред-приемане на нова структура и разпределение на щатовете с решение на Общински съвет”, обясни Иванов.
Отпочинал от предизборната кампания, той упрекна в манипулация не само опонентите си, които тиражираха информация за имотното състояние на семейството, фирмата и негов приближен, но и министъра на околната среда и водите Нона Караджова.
„Толкова помия, лъжи и манипулации не съм очаквал. Тези листовки, които бяха разнасяни от къща на къща с имотното ми състояние, са пълна лъжа. Да, имотите са тези, но не и цените. Тези хора, които разпространиха информацията, са си позволили да посочат космически цифри, които нямат нищо общо с истината. А що се отнася до думите на Караджова, че аз съм изтеглил проект за водопровод от МОСВ и общината е загубила милиони, са още по-голяма манипулация. Това е така, защото мерките за общини с население от 2 до 10000 жители, като нашата предстои да бъдат отворени”, посочи още кметът на Сапарева баня.
Той уточни, че няма намерение да отговаря и на отвореното писмо на БСП, в което един от основните въпроси беше за това как са изхарчени парите от продажбата на имотите в курорта Паничище.
„Аз казах, че на подобни неща няма да отговарям. Но истината е, че всички тези средства постъпиха в общината за инфраструктура и подобряване на изгледа на града. Как си мислите, че нещата се подобряват? С магическа пръчица ли? Не, именно с тези средства ние прокарахме 30 км канализация, подменихме 30 км водопровод, асфалтирахме 12 км пътища, които никога не бяха виждали асфалт. От 2006 г. при населението на общината са се върнали 100 милиона лева”, посочи още Сашо Иванов.

 

Най-четено

Темите от "Сапарева баня"

Етикети